han

Jag borde packa, tvätta eller städa. Kanske plugga. Något effektivt bör göras iallafall. Men istället tar jag på mig min jacka och går ut. Det är kallt ute men jag bryr mig inte, så sätter jag mig ner på marken. Sedan tänder jag en cigg, endast för jag vet att du hade hatat det. ''Du faller så lätt och så djupt, och det är vackert. Men sen är det alltid du som får som mest ont'' en vän sa det här till mig idag. Det fick mig att aldrig vilja bli kär igen. 

Du fick mig att aldrig vilja bli kär igen.

honom

Som så många gånger kommer ditt namn upp på skärmen. Precis som innan, förutom det lilla hjärtat som brukade vara där. Men det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att det är precis som innan. Precis som för sex månader sedan. 
Vi träffades ute ikväll. Jag hade så många människor omkring mig att jag borde inte ens sett dig, men när jag vände mig om så stod du där. När du mötte min blick så log du, sådär som du bara ler till mig. Men vi sa inget på hela kvällen, inte ett endaste ord. Sen när jag var på väg hem så kom ditt namn upp på mobil skärmen. Jag log men sa inget till någon av mina vänner. För jag vet att dom skulle säga till mig att inte svara för du har redan gjort för mycket skada. Men jag kan inte låta bli, för det är ju DU.
Just ikväll så struntade jag i att du ville att jag skulle komma hem till dig, klockan var trots allt fyra på morgonen och jag vet att vi är värda mer än bara en kort nattsömn tillsammans. För vi är värda allt i hela världen. Du är värd allt i hela världen. Men jag kan inte låta bli att längta till festen. Jag vet att du kommer vara där, och jag vet att du kommer uppmärksamma mig. Och om det är något jag är beroende av så är det dig.